} DNARS SKINCARE (Wasc Boutique): Disember 2012

Isnin, 31 Disember 2012

Memperkenalkan Miracle Foundation vs Magic Gold Foundation

Salam........... entry kali ni saya nak memperkenalkan satu lagi produk dnars skincare iaitu "Miracle Fondation".....



Miracle foundation adalah dicipta khas utk wanita berumur 40 tahun keatas.... anda akan merasakan kulit anda lebih tegang & anjal dengan pemakaian Miracle Foundation.... mak saya dah test pakai..mmg best katanya...hehehe....

Texture yg lbh halus & berbentuk liquid lbh senang disapu & diratakan pada seluruh klit.....
Khas untuk wanita berumur 40thn keatas...



 Perbezaan Magic Gold Foundation & Miracle Foundation



Harga : RM 43.90
Postge : RM7 sm/ RM9 ss

Ahad, 30 Disember 2012

Pembelian Dnars Skincare di W.B Tahun 2013...

Assalamualaikum semua... hehe..tajuk cam de perubahan besar je plak ek.... xde pe ngat cuma ade sket information baru & tambahan kepada pelanggan di Wasc Boutique ..supaya anda lebih berpuas hati & memahami perjalanan proses shipping barang kepada anda...



Sempena awal tahun baru ni... (maka saya pun dah nak kembali bekerja blk....hehe.. kerja hakiki...(^_^)...)

oleh itu saya nak tukar sket prosedur pembelian....xbyk sket je.....sblm ni ade custmer bnkin arini.....arini dgn pantasnya jgk saya "memacking" barang utk custmer & trus pos.. kdg2 smpai kol 4 pun msih xkluar umah pg pej pos.... penat woooooooooo...kelam kabut... sib baik ade mak yang rajin tolong...hehehe...(byk tu bg upah..heheh..).... jd sempena nak kembali bertugas ni... saya tukar sket la rule..heheh...

Tarikh ni sbg contoh je:

1. Bankin pada tarikh 1/1/13

2. Kami akan pos pada tarikh 2/1/13 (sehari lps bankin)

3. Barang mungkin akan sampai pada 3/12/13 @ 4/12/13

jadi diharap pelanggan2 semua dapat budget masa utk membeli sebelum stok abis...

sekian sahaja notis kali ini....hehehehe...(sbb selalu baca notis kt ofis)

Sabtu, 29 Disember 2012

KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE~ bacth 11~


b) TESTIMONI  ke 41......kulit kusam



b) TESTIMONI  ke 42......kulit jeragat



c) TESTIMONI  ke 43......kulit kusam




d) TESTIMONI  ke 44......kulit kusam





KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE~bacth 10~


a) TESTIMONI  ke 37......kulit berjerawat


b) TESTIMONI  ke 38......kulit kusam



d) TESTIMONI  ke 40......kulit kusam


Isnin, 24 Disember 2012

Mengenali Kulit Anda....

Entry kali ni just nak share sket jnis2 kulit...wlaupun mgkin xberapa complete pnerangan...mungkin dpt membantu serba sedikit anda mngenali jenis kulit anda & produk dnars skincare yang mana patut anda pilih....sbb hanya anda yang mengenali kulit anda sendiri..

1. Kulit Jerawat
- Jenis kulit ni mmg sgt2 heavy & memerlukan produk yang benar2 membantu merawat masalah.
-Produk yg perlu digunakan:
*Set Jerawat
*Toner treatment
** Toner colagen & foundation tidak dibenarkan.
P

2. Kulit Jeragat
- Jeragat berlaku akibat penuaan & perubahan hormon. Boleh dielakkan dengan pencegahan awal @ pemakanan suppliment.
- produk yang perlu digunakan:
* Set Jeragat
* Toner Treatment
* Krim Kuning


3. Kulit Berminyak
- Kulit berminyak adalah kulit yang berpotensi tumbuh jerawat jika salah makan or salah produk kosmetik
- produk yang perlu digunakan:
* Set Berminyak
* Toner Treatment
** Boleh menggunakan krim kuning & foundation jika perlu.


4. Kulit Kering
- Mungkin terdapat jerawat jenis pasir, kulit kasar & mudah mengelupas dengan pengunaan produk.
- produk yang perlu digunakan:
* Set Normal
* Toner Colagen
* Krim Kuning
* Foundation (pilihan)


5. Kulit Normal
- Kulit jenis ni biasanya menganggap kulit mereka tiada masalah. Namun jika dirawat & dijaga dengan produk yang bagus, kulit boleh menjadi lebih cantik & glowing.
- produk yang perlu digunakan:
* Set Normal
* Toner Colagen
* Krim Kuning
* Foundation


6. Kulit Kombinasi
- Kulit jenis ini kering dipipi & berminyak disekitar dahi serta hidung. Boleh menggunakan set yang sama seperti kulit normal.
- Kulit jenis ni juga mgkin ada jerawat sebji dua tu...no problm... jerawat mmg normal bg semua org..cuma tahap je berbeza2....
- produk yang perlu digunakan:
* Set Normal
* Toner Colagen
* Krim Kuning
* Foundation


7. Kulit sihat, cantik & berseri
- Ni xyah pkai dah kot..hehe..kekalkan shja dengan produk sedia ada yg sedang digunakan...=)



K....jadi diharap entry kali ni dpt memberi panduan kepada pengguna dnars skincare utk memilih produk mengikut kesesuaian kulit masing2...(^_^)v....







Ahad, 23 Disember 2012

Kenapa ade kesan pedih/merah/gelupas dan lain-lain??

Hai......salam smua... k..entry kali ni nak citer sket psal tdk bls awl produk..rata2 ramai bertnya knapa ade kesan  pedih/merah/gelupas dan bla..bla..bla... tu... sbnrnya saya bkn pkar kecantikan.. tp sebab dah mengajar subjek sains & kimia kan... jd saya boleh terangkan serba sedikit kaitan tdk bls produk terhadap klit tu... k....dlu2 msa blajar sains mesti korang de blajar psal deria kan??? ade x?? xigt ek?? heheh........deria ada 5..salah satunya kulit....

ok..xpe2...nti tgk kat gmbar..mcm mane rupa diagram kulit anda...

perasan x dlm diagram ade bhgian plg ats kulit tu?? stratum corneum nama dia... tu adalah lapisan klit plg luar lah... kulit ni mcm kuku & rambut gak.. dia sbnrnya bertumbuh setiap hari... cuma xle laju cam rambut ngan kuku tu... makin hari lapisan klit tu jd mkin tebal & tebal... lama kelamaan klit kita ni jd tebal & kusam lah.. klau x ditanggalkan lapisan kulit tua tu....mkin lama klit jd mkin tebal & kasar....ni lah punca klit kusam & tdk bermaya...

Jadi pngunaan pencuci yg bagus & bertindak bls dgn baik..mstilah pncuci muka yg boleh mnggalkan lapisan klit mati tu td.. klau anda pkai pncuci muka  sekadar cuci2 nk bg bersih dr kotoran shja..jgn harap la lpisan klit mati td akn tnggal dr klit tu.... jd jgn takut klau rasa pedih or whatever tu... sbb sabun susu beras Dnars skincare sbnrnya bertindak menanggalkan kulit mati td....

Ramai gak yang cakap produk ni menipiskan kulit...alalalalaa......ni mesti belaja main2 dlm kelas dulu kan... kulit kita ni kan sentiasa bertumbuh...dia akn ganti baru hari2....xde istilah kulit makin nipis nyerrr....

Pernah jatuh basikal x?? klau luka kat lutut tu apa jadi?? kuar darah kan?? pastu darah kering jd kuping kan?? haha...k....k... lps kuping dah tnggal. pe jd?? haaaa...nmpak kulit baru yg wrna dia lebih cerah dr yg sekeliling dia kan??? camne kulit tu leh ada blk?? bukan aritu dah koyak sbb jatuh basikal ke????

k...ckuplah smpai sini....lain2 tu anda pikirkan & kaitkan blk ngan citer saya ni..........
k.....babaiiii.......(^_^)m...

Jumaat, 21 Disember 2012

KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE~ bacth 9~

a) TESTIMONI  ke 33......kulit kusam & jeragat



b) TESTIMONI  ke 34......kulit kusam


c) TESTIMONI  ke 35......kulit kusam


d) TESTIMONI  ke 36......kulit kusam


KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE ~ bacth 8~


a) TESTIMONI  ke 29......kulit kusam


b) TESTIMONI  ke 30......kulit kusam


c) TESTIMONI  ke 31......kulit kusam


a) TESTIMONI  ke 32......kulit kusam & jerawat halus


KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE~ bacth 7~

a) TESTIMONI ke 25.......kulit kusam


b) TESTIMONI ke 26.......kulit kusam & sedikit jerawat


c) TESTIMONI ke 27.......kulit berjerawat


d) TESTIMONI ke 28.......kulit sedikit jerawat




Ahad, 16 Disember 2012

Dnars ada hydroquinon???

Banyak & ramai org bertanya tentang keselamatan produk Dnars Skincare...jawapannya...iya selamat... mmg selamat la klau ada KKM kan... org KKM je yang berhak sahkan keselamatan produk.... takkan kita plak yg nak buat ujian makmal kan.... aku yg amik kos kimia ni pown blm tntu leh sahkan ujian makmal... igt senang2 je nak uji....mcm dlm makmal skolah??hahaha..... k..mls nk citer panjang... ni ada dlm surat khabar pown.... xcaya lg call trus la KKM... abis citer..
k...cek kot2 korang ade terguna yg ade dlm senarai ni....klau ada..leh la try Dnars Skincare yg selamat lg berkesan tambah murah lggggg........ehehehe... babai...(^_^)v....peaaaccee!!


Sabtu, 15 Disember 2012

KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE ~Bacth 6~

a) TESTIMONI ke 21.......kulit kusam


b) TESTIMONI ke 22........kulit kusam


c) TESTIMONI ke 23.........kulit kusam


d) TESTIMONI ke 24........kulit kusam



Jumaat, 14 Disember 2012

KOLEKSI TESTIMONI DNARS SKINCARE ~ bacth 5~

a) TESTIMONI  ke 17......kulit kusam


b) TESTIMONI ke 18.....kulit kusam 


c) TESTIMONI 19....kulit kusam


d) TESTIMONI ke 20.....masalah jerawat



Rabu, 12 Disember 2012

Kenapa set normal ada 2 jenis sabun???

Soalan kenapa set normal ada 2 jenis sabun rasanya dah byk kali diajukan..entry kali ni saya citer sket lah kenapa & apa fgsi & apa kaitannya.... xla pakar ngat..tp leh membantu serba sedikit anda dgn informasi2 yg saya tau...sket2 je la..bkn la tau sgt2...hehehe....

CERITA SABUN BERAS...........

1. Sabun beras ni fungsinya utk singkirkan sel kulit mati, lapisan klit yg dah kusam kat atas muka kita ni... sbb tu terjadinya klit kusam gelap & sebagainya.... (bila citer pasal sabun beras tu teringat dulu2 nenek aku pernah ckp.. klau nk tanggal daki kat badan..mandi pkai air basuhan beras....haaa...segala daki lama, klit2 kusam tu boleh tanggal..) sama gak la aplikasinya dgn sabun beras ni.. dia bleh membantu klit yg tua2 tu tersingkir..... sbb tu anda mgkin rasa pedih/mngelupas & sebagainya....

2. Sabun beras ni jgak leh menbantu mengecutkan jerawat2 yg ada.....pown ada gak petua nenek moyang kita..klau nk hindar msalah jerawat..cuci muka dgn air beras...lbh jimat & xyah beli pencuci muka dah... & ada gak org tnya kenapa set jerawat/berminyak dpt 2 sabun beras & xde sabun kolagen...jwpn ringkas : sabun beras tu utk kecutkan jerawat & keringkan minyak kat muka..klau pkai sabun kolagen, bila jerawat nk kering &minyak nk reduce...huhuhu...

CERITA SABUN KOLAGEN.......

1. xde citer ngat sebenarnya.....dia ni kawan sabun beras je.. fgsi sama je mmbersih, memutih, menegang.... kenapa dia bg sabun kolagen???? sbb pencuci jenis sabun ni biasanya mmg mengeringkan klit sket... jd sabun kolagen ni dia timbalkan blk kekeringan klit kita tu sbb pkai pncuci jnis sabun.....bg lembap klit blk..dia bg kolagen kat muka kita ni spya krglah kedut...kang kering kulit kang kedut muka..ehehe...

tu serba sedikit pngetahuan saya tentang sbb2 kenapa ade 2 jnis sabun ni...(sbb DNARS ni special....produk lain xde kot 2 pncuci..tu yg pelik sket kot....)....hehehe.....

Selasa, 11 Disember 2012

Dnars di Majalah Wanita

DNARS di majalah wanita...=)

Hmmmmmmm.....masih ramai yg ragu2 dgn produk Dnars Skincare ni kan... yela xpernah dgr kan... xpe la..xkenal maka xcinta kan.... anyway DNARS ni dah pown masuk majalah wanita...klau dah masuk mksudnya mesti la dah diiktiraf kan.. bkn produk yang xtau asal usul...cuma mgkin owner dia ni xsuka nak establish kan diri & produk dia.. yela sedangkan xpromote btul2 pun dah laku mcm goreng pisang panas kan.....klau promote lg la..alamatnya xmenang tangan bos DNARS...hehe.. klah tu jer nk share kali ni... hehehe...smoga anda smua tidak ragu2 & was was lagi mngunakan DNARS skincare.... 

Sabtu, 8 Disember 2012

Katalog & Harga Dnars Skincare 3


DNARS SABUN MUKA KOLAGEN

SABUN MUKA KOLAGEN

- Membantu menegangkan kulit wajah.
- Menjadikan kulit lebih anjal.
- Mengurangkan garis halus & kedutan pada wajah.

RM 13.90

Postage  rm7 sm/rm9 ss

DNARS SABUN MUKA BERAS

SABUN MUKA BERAS

Membersih & melembutkan kulit wajah, menyingkirkan minyak yang berlebihan pada wajah serta merawat masalah jerawat, jeragat, kulit kering, kulit tidak sekata, kulit kusam. Wajah akan menjadi lebih bersih, halus, licin dan tegang selepas dicuci.

RM 13.90

Postage  rm7 sm/rm9 ss


DNARS WHITENING BODY SOAP

WHITENING BODY SOAP
MILK-COLLAGEN-Q10-WHITE

Rahsia kecantikan kulit badan & wajah petua warisan nenek moyang yang diformulasikan dari 100% bahan tradisional/asli.

-Menghilangkan parut-parut halus, parut demam campak.
-Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam diketiak, siku, celah peha dan kawasan pelipatan.
-Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah seperti jerawat, jeragat, kering dan gatal-gatal.
-Memulih, melembap, mencerah & menjadikan kulit lebih tegang & muda tanpa pengelupasan.
-Menghilangkan bau badan.
-Badan tidak akan melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh.
-Sesuai digunakan untuk mereka yang menghadapi masalah kulit & resdung.

RM 19.90

Postage  rm7 sm/rm9 ss





Katalog & Harga Dnars Skincare 2


DNARS MAGIC BEAUTY CREAM (NIGHT CREAM)

DNARS MAGIC BEAUTY CREAM (NIGHT CREAM)  

-Membuang sel kulit mati.
-Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru dan merawat kulit bermasalah.
-Memperbaharui sel kulit mati.
-Menghapuskan jeragat, jerawat, parut & pigmentasi.
-Mengecilkan pori-pori.
-Melembapkan dan menggebukan kulit.
-Menjadikan wajah lebih mulus dan tona kulit lebih sekata.

RM 26.90 (6g)
RM 69.90 (15g)

Postage rm7 sm/rm9 ss


DNARS MAGIC DAY CREAM (SUNBLOCK)


DNARS MAGIC DAY CREAM (SUNBLOCK) SPF 15 -6g

-Campuran serbuk mutiara asli di dalamnya dapat membantu menghilangkan jeragat, bintik-bintik hitam & parut secara efektif.
-Memutihkan/mencerahkan kulit wajah dan membantu menghilangkan kedutan di wajah.
-Dapat digunakan sebagai foundation sebelum penggunaan make-up pada wajah untuk mencegah kembalinya jeragat dan bintik hitam.

RM 26.90 (6g)
RM 69.90 (15g)

Postage rm7 sm/rm9 ss


DNARS YELLOW CREAM (KRIM KU-NENG)


YELLOW CREAM (KRIM KU-NENG) 6g
-Untuk kulit normal/jeragat sahaja. (Jika bermasalah jerawat, tunggu sehingga masalah jerawat selesai baru boleh menggunakan krim ku-neng)

Diformulasikan dari pati-pati herba yang terpilih termasuk 3 jenis kunyit. Pengguna akan dapat merasai perubahan pada kulit wajah setelah menggunakannya secara teratur.

- Menghilangkan jeragat/ parut pada wajah.
-Membersihkan kulit wajah, wajah akan jadi lebih cerah, gebu dan segar.
-Yang utama adalah kerana ianya dapat mengembalikan aura/seri wajah secara semulajadi.
-Menghilangkan garis-garis halus @ kedutan pada wajah.

Penggunaan: Dipakai secara berselang seli bersama night cream. Pakai secara nipis sebelum tidur.

RM 26.90 (6g)
RM 69.90 (15g)

Postage rm7 sm/rm9 ss


DNARS MAGIC GOLD FOUNDATION

MAGIC GOLD FOUNDATION (SPF 40) 

Alami perubahan wajah dengan foundation ajaib yang merawat cela wajah dalam masa 5 minit. Bedak asas SPF 40 & minyak biji anggur yang bertindak sebagai anti-oksidan yang melindungi sel kulit selama 12 jam dari sinaran UV yang boleh merosakkan kulit.

-Mencerahkan, menganjalkan & menegangkan kulit wajah.
-Menutup kecelaan pada wajah.
-Mengandungi vitamin E yang bertindak menghilangkan parut pada wajah.
-Sesuai untuk kulit jeragat/kulit kusam/ sensitif/normal.
-Tidak berminyak, tidak cepat berpeluh & ianya kalis air, boleh bertahan selama 12 jam.
-Dikeluarkan dalam 1 warna sahaja tetapi sesuai untuk semua jenis kulit kerana ianya bertindak secara ajaib mengeluarkan warna mengikut jenis darah/ tona kulit.

RM 39.90

Postage rm7 sm/rm9 ss

Katalog & Harga Dnars Skincare 1


DNARS SET ASAS NORMAL/JERAGAT


Item : 
1. Sabun susu beras
2. Sabun Kolagen
3. Magic Day Cream (krim siang/sunblock)
4. Magic Beauty Cream (krim mlm)

RM 59.90 
postage rm7sm/rm9 ss

DNARS SET ASAS JERAWAT/BERMINYAK


Item : 
1. Sabun susu beras (2 unit)
2. Magic Day Cream (krim siang/sunblock)
3. Magic Beauty Cream (krim mlm)

RM 59.90 
postage rm7sm/rm9 ss


DNARS TONER COLAGEN

TONER COLAGEN (60ml)

Untuk kulit normal, kulit jeragat sederhana/sedikit, kulit kering

- mengecilkan liang pori.
-menyegarkan kulit.
- mengelakan kekeringan kulit

RM 27.90

postage rm7sm/rm9 ss

DNARS TONER TREATMENT

TONER TREATMENT (30ml)

Untuk kulit berjerawat, kulit jeragat teruk.

- mengecilkan liang pori.
-menyegarkan kulit.
- mengelakan kekeringan kulit.
- merawat jerawat/jeragat.

RM 21.90

postage rm7sm/rm9 ss